Boka tid idag för däckbyte, däckhotell och däckservice

Boka tid Prisförfrågan

Kom i kontakt med oss

Vi har Sveriges nöjdaste kunder och hjälper dig gärna med dina bil- och däck-relaterade frågor.

Ring oss 031 39 51 200 Besök oss Kom till oss på Manufakturgatan Kontakta oss Skriv till oss så svarar vi Boka tid Boka tid bekvämt online

Vad kostar det att byta däck hos oss?

Kostnaden för däckbyte påverkas av flera faktorer som bilmodell, hjulstorlek och om du önskar andra tjänster.

fr 299 kr

Däckbyte på Speedy Tyres

Din däckverkstad vid Backaplan på Hisingen i Göteborg.

Behöver du byta däck på din bil? Då är Speedy Tyres på Hisingen i Göteborg rätt ställe för dig. Vi är din lokala däckverkstad och erbjuder högkvalitativ däckservice till låga priser i närheten av Backaplan.

Vi har en omfattande däckservice som inkluderar allt från däckinspektion till montering och balansering. Våra erfarna tekniker använder den senaste tekniken och utrustningen för att säkerställa att dina däck monteras korrekt och att du får den bästa prestandan och säkerheten från dina däck.

Däckbyte i Göteborg

Vad ingår i våra däckbyten?

Hos oss på Speedy Tyres ingår:
  • Byte av däck
  • Kontroll och justering av lufttryck
  • Mätning av mönsterdjup

Vid lågt mönsterdjup eller annan slitning på däck hjälper vi dig att hitta nya eller begagnade däck till din bil.

Boka tid för däckbyte

Våra tjänster inom däckservice

Vi utför allt ifrån byte av däck, hjulskifte, balansering, kontroll, reparation och förvaring.

Göteborgs nöjdaste kunder - 5 stjärnor på Google

Vi är tacksamma och stolta över att ha tusentals nöjda kunder, och över 400 recensioner på Google. Du som kund får mer än gärna ge oss betyg och skriva vad tycker också.

★ ★ ★ ★ ★

Däckhotell

Däckhotell

Slipp stök med vårt däckhotell. Vi förstår att du har bättre saker för dig än att leta efter en plats att förvara dina däck när du inte använder dem. Därför erbjuder vi förvaring av dina däck i vårt däckhotell på Hisingen. Vi ser till att dina däck förvaras på rätt sätt och är redo att användas när det är dags för nästa däckbyte.

Läs mer om däckhotell
Däckhotell

Köp nya däck hos oss

På Speedy Tyres på Hisingen i Göteborg har vi ett stort utbud av både nya och begagnade däck från de mest populära tillverkarna på marknaden. Vårt mål är att erbjuda våra kunder det bästa alternativet för deras bil och deras körsätt.

Kontakta oss idag för att boka tid för däckbyte och för mer information om våra däcktjänster. Du hittar oss på Manufakturgatan 9 på Ringön i Göteborg.

Köp nya däck
BDS-logo för auktoriserad verkstad

Tryggt

Hos oss får du 6 månaders garanti på alla våra däck

Kvalitetsdäck

Vi erbjuder däck av kända varumärken med hög kvalitet

BDS-certifierade

Hos oss får du certifierade och utbildade specialister på just din bil.

Vanliga frågor om däck och däckbyte

Vi har Sveriges nöjdaste kunder och hjälper dig gärna med allt inom bil- och däckservice.

När ska man göra däckbyte?

Vinterdäck måste användas vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Dubbdäck får användas under tidsperioden 1 oktober – 15 april.

Det finns ingen allmän regel för när du ska byta dina däck, eftersom det kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Det viktigaste att tänka på är att du byter dina däck när de är för slitna eller om du behöver däck som är lämpligare för aktuella väderförhållanden. Här är några saker att tänka på när du bestämmer dig för när det är dags att byta däck:

Mönsterdjup: Mönsterdjupet påverkar däckens grepp och hållbarhet, så det är viktigt att du byter däck när mönsterdjupet är för lågt. Enligt den svenska lagstiftningen får däckens mönsterdjup inte vara mindre än 1,6 millimeter.

Däcktyp: Om du kör med sommardäck under vintern kan det vara farligt, eftersom sommardäck inte är avsedda för kalla och våta väderförhållanden. Samma sak gäller om du kör med vinterdäck under sommaren – de kan bli för mjuka och således försämra körkomforten och prestandan.

Väderförhållanden: Om du bor på en plats där vädret kan variera kraftigt under året kan det vara lämpligt att byta däck flera gånger per år. Till exempel kan det vara lämpligt att byta till vinterdäck när temperaturen börjar sjunka under noll, och byta tillbaka till sommardäck när värmen återkommer.

Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller däckbyten. De kan ge specifika råd om när du bör byta dina däck och vilken typ av däck som är lämplig för just din bil. Om du är osäker på när det är dags att byta dina däck, kan du också rådfråga en verkstad eller en annan professionell inom området.

Vad kostar ett däckbyte?

Om du behöver byta däck på din bil kan det vara svårt att veta vad det kommer att kosta. Priset på däckbyten kan variera beroende på en mängd olika faktorer, som vilka däck du väljer, om du behöver balansera däcken, och vilken verkstad du väljer att använda. Här är några av de faktorer som kan påverka priset på däckbyten:

Däcktyp: Priset på däck kan variera kraftigt beroende på vilken typ av däck du väljer. Till exempel kan sommardäck vara billigare än vinterdäck, men vinterdäck kan vara nödvändigt om du bor på en plats med kalla vintrar.

Däckmärke: Olika märken på däck kan också ha olika priser. Vissa märken är mer kända och har därför högre priser, medan andra märken kan vara billigare men ändå ge bra prestanda.

Verkstad: Priset på däckbyten kan också variera beroende på vilken verkstad du väljer att använda. Det kan vara lönsamt att jämföra priser hos flera olika verkstäder innan du bestämmer dig för vilken du ska använda. Hos oss betalar du endast 249kr för ett däckbyte.

Balansering: Om du behöver balansera dina däck kan det också påverka priset på däckbyten. Balansering är viktigt för att säkerställa att däcken rullar jämnt, vilket kan förbättra körkomforten och öka däckens hållbarhet.

Det kan vara svårt att sätta ett exakt pris på däckbyten utan att veta mer om dina specifika behov och önskemål. Det bästa sättet att få en ungefärlig uppfattning om priset är att kontakta olika verkstäder och be om offert. På så sätt kan du jämföra priser och välja den verkstad som erbjuder det bästa priset för just ditt däckbyte. Se våra priser här.

Hur bokar man tid för hjulskifte?

Att boka en tid för däckbyte i vårt boknings system är enkelt och bekvämt. Följ bara dessa steg: Gå till vår hemsida och klicka på “Boka tid” i menyn. Välj “hjulskifte” i listan över tjänster. Välj medarbetare eller första lediga. Välj datum och tid för däckbytet. Du kan välja mellan olika tider under våra öppettider. Fyll i dina personuppgifter, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Lägg till eventuella andra önskemål eller kommentarer i rutan för “Meddelande”. Klicka på “Boka” för att skicka in din bokning. Du kommer att få en bekräftelse på din bokning via e-post. Om du behöver ändra eller avboka din bokning kan du göra det via länken i bekräftelsemailet. Om du hellre vill boka tid via telefon kan du ringa oss på vår verkstad under våra öppettider. Vi tar gärna emot både bokade och drop-in kunder, så om du behöver byta däck snabbt är du välkommen att komma förbi och träffa oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt däckbyte!

Var kan jag göra däckbyte hos er?

Vi hjälper dig gärna med däckbyte på vår anläggning på Ringön i närheten av Backaplan i Göteborg.
Manufakturgatan 9
417 07
Göteborg

Hur förvarar jag mina däck på bästa sätt?

På vårt Däckhotell kan vi förvara dina däck svalt och mörkt för de bästa förhållandena. Det förlänger däckens livslängd och håller gummit färskt. Vi rengör däck och fälgar från smuts, som annars förkortar däckens livslängd. Vi kontrollerar även däckens mönsterdjup och lufttryck så att du alltid kan köra säker.

Hur ofta bör jag byta mina däck?

Det finns inget fast svar på hur ofta man bör byta däck, men det finns några faktorer att ta hänsyn till. Som en allmän regel rekommenderar däcktillverkare vanligtvis att man byter ut däcken varannan till tredje säsong, beroende på användning och körstil.

Om dina däck visar tecken på slitage, såsom ojämn slitning eller förslitning på mönstret, kan det vara dags att byta dem oavsett hur länge du har haft dem. Även om dina däck ser bra ut kan det vara bra att byta ut dem efter sex till åtta år, eftersom gummit kan torka ut och förlora sin flexibilitet över tid. Tänk på att regelbunden rotation och balansering av dina däck kan också bidra till att förlänga deras livslängd. Om du är osäker på när du ska byta dina däck, kontakta gärna vår däckverkstad för professionell rådgivning.

Hur vet jag vilka däck som passar min bil?

För att hitta rätt däckstorlek och typ för din bil bör du först konsultera din bils instruktionsbok eller kontakta en däckexpert. Du kan också använda däcktillverkares onlineverktyg för att söka efter däck baserat på din bils modell och årsmodell. Det är viktigt att välja däck som är rätt för din bils specifika behov och krav på prestanda och säkerhet. När du väljer däck bör du ta hänsyn till faktorer som klimatförhållanden, körförhållanden och körstil. På vår däckverkstad erbjuder vi professionell hjälp med att välja rätt däck för din bil och dina behov.

031 39 51 200 Skriv till oss Besök oss Boka tid