Däckbyte i Göteborg

Snabba, prisvärda och professionella däckbyten av högsta kvalitet

Få ditt däckbyte till lågt pris och professionellt utfört

Om du söker efter ett professionellt och pålitligt ställe för däckbyte i Göteborg, så har du kommit rätt! På vår verkstad erbjuder vi snabba och prisvärda däckbyten med hög kvalitet. Vi har lång erfarenhet av däckbyten och kan hjälpa dig med allt från enstaka däckbyte till att byta däck på hela bilen.

Vi erbjuder ett brett utbud av däck från kända varumärken, så du kan välja det som passar bäst för just din bil och dina behov. Vårt team av experter hjälper gärna till att välja rätt däck och ser till att däckbytet utförs på ett säkert och korrekt sätt.

Vi har öppet måndag till fredag och tar gärna emot både bokade och drop-in kunder. Du kan enkelt boka tid för däckbyte online eller genom att ringa oss på vår däckverkstad i Göteborg. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt däckbyte!

Följ dessa regler för att känna dig trygg på vägarna

Om du ska byta däck på din bil är det viktigt att du följer de regler som gäller för däckbyte. Dessa regler finns till för att säkerställa att däckbytet görs på ett säkert och korrekt sätt, för att du som förare ska kunna känna dig trygg på vägarna. Här är några av de viktigaste reglerna att tänka på vid däckbyte:

 • Var noga med att använda rätt verktyg och utrustning vid däckbytet. Det är viktigt att däcken sitter fast ordentligt på fälgarna, så att de inte lossnar under körning.
 • Se till att däcken är av rätt storlek och har rätt last- och hastighetsindex för din bil. Om du använder däck med för låg last- eller hastighetsindex kan det leda till olyckor och skador på bilen.
 • Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller mönsterdjup på dina däck. Mönsterdjupet påverkar däckens grepp och hållbarhet, så det är viktigt att du byter däck när mönsterdjupet är för lågt.
 • Var noga med att balansera däcken när du byter dem. Om däcken inte är balanserade kan det leda till ojämn slitage och dåligt grepp på vägarna.

Om du följer dessa regler kan du känna dig trygg i att du har säkra däck på din bil, och att du kan köra så säkert som möjligt på vägarna. Om du är osäker på vilka regler som gäller för däckbyte på just din bil eller har andra frågor, så rekommenderar vi att du rådfrågar oss eller en annan professionell inom området.

Vanliga frågor om däckbyte

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. 

Det finns ingen allmän regel för när du ska byta dina däck, eftersom det kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Det viktigaste att tänka på är att du byter dina däck när de är för slitna eller om du behöver däck som är lämpligare för aktuella väderförhållanden. Här är några saker att tänka på när du bestämmer dig för när det är dags att byta däck:

 • Mönsterdjup: Mönsterdjupet påverkar däckens grepp och hållbarhet, så det är viktigt att du byter däck när mönsterdjupet är för lågt. Enligt den svenska lagstiftningen får däckens mönsterdjup inte vara mindre än 1,6 millimeter.

 • Däcktyp: Om du kör med sommardäck under vintern kan det vara farligt, eftersom sommardäck inte är avsedda för kalla och våta väderförhållanden. Samma sak gäller om du kör med vinterdäck under sommaren – de kan bli för mjuka och således försämra körkomforten och prestandan.

 • Väderförhållanden: Om du bor på en plats där vädret kan variera kraftigt under året kan det vara lämpligt att byta däck flera gånger per år. Till exempel kan det vara lämpligt att byta till vinterdäck när temperaturen börjar sjunka under noll, och byta tillbaka till sommardäck när värmen återkommer.

Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller däckbyten. De kan ge specifika råd om när du bör byta dina däck och vilken typ av däck som är lämplig för just din bil. Om du är osäker på när det är dags att byta dina däck, kan du också rådfråga en verkstad eller en annan professionell inom området.

Om du behöver byta däck på din bil kan det vara svårt att veta vad det kommer att kosta. Priset på däckbyten kan variera beroende på en mängd olika faktorer, som vilka däck du väljer, om du behöver balansera däcken, och vilken verkstad du väljer att använda. Här är några av de faktorer som kan påverka priset på däckbyten:

 • Däcktyp: Priset på däck kan variera kraftigt beroende på vilken typ av däck du väljer. Till exempel kan sommardäck vara billigare än vinterdäck, men vinterdäck kan vara nödvändigt om du bor på en plats med kalla vintrar.

 • Däckmärke: Olika märken på däck kan också ha olika priser. Vissa märken är mer kända och har därför högre priser, medan andra märken kan vara billigare men ändå ge bra prestanda.

 • Verkstad: Priset på däckbyten kan också variera beroende på vilken verkstad du väljer att använda. Det kan vara lönsamt att jämföra priser hos flera olika verkstäder innan du bestämmer dig för vilken du ska använda. Hos oss betalar du endast 249kr för ett däckbyte.

 • Balansering: Om du behöver balansera dina däck kan det också påverka priset på däckbyten. Balansering är viktigt för att säkerställa att däcken rullar jämnt, vilket kan förbättra körkomforten och öka däckens hållbarhet.

Det kan vara svårt att sätta ett exakt pris på däckbyten utan att veta mer om dina specifika behov och önskemål. Det bästa sättet att få en ungefärlig uppfattning om priset är att kontakta olika verkstäder och be om offert. På så sätt kan du jämföra priser och välja den verkstad som erbjuder det bästa priset för just ditt däckbyte. Se våra priser här.

Att boka en tid för däckbyte i vårt boknings system är enkelt och bekvämt. Följ bara dessa steg:

 1. Gå till vår hemsida och klicka på “Boka tid” i menyn.
 2. Välj “hjulskifte” i listan över tjänster.
 3. Välj medarbetare eller första lediga.
 4. Välj datum och tid för däckbytet. Du kan välja mellan olika tider under våra öppettider.
 5. Fyll i dina personuppgifter, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 6. Lägg till eventuella andra önskemål eller kommentarer i rutan för “Meddelande”.
 7. Klicka på “Boka” för att skicka in din bokning.

Du kommer att få en bekräftelse på din bokning via e-post. Om du behöver ändra eller avboka din bokning kan du göra det via länken i bekräftelsemailet.

Om du hellre vill boka tid via telefon kan du ringa oss på vår verkstad under våra öppettider. Vi tar gärna emot både bokade och drop-in kunder, så om du behöver byta däck snabbt är du välkommen att komma förbi och träffa oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt däckbyte!

Boka en tid för ditt hjulskifte enkelt och bekvämt.

Laddar…
Varukorg